HOMESTAY Kuala Lumpur. Tempah SEGERA sebelum PENUH!!!

Perkhidmatan Uber dan Grab Car Kuala Lumpur

Perkhidmatan Uber dan Grab Car Kuala Lumpur

Kini perkhidmatan Uber dan Grab Car dah available di Kuala Lumpur. Kalau anda nak cepat dan tak mahu ikut jadual LRT, Uber dan Grab Car adalah pilihan terbaik untuk urusan anda di Kuala Lumpur. Mudah kan duduk di Homestay Kuala Lumpur. Nak naik LRT boleh, nak cari uber dan grab car pun senang especially tengah KL ni. Jom tengok panduan di bawah.

Uber Grab Car Kuala Lumpur
Uber Grab Car Kuala Lumpur



Anda hanya perlu install Apps Uber dan Grab Car ke dalam Handphone anda. Mudah kan?

Masalah biasa bila naik teksi:

1- Menunggu teksi di luar dan ikut nasib. Kalau ada teksi lalu cepat la dapat bergerak, kalau tak anda kena lah menunggu.

2- Tidak tahu harga tambang sebelum menaiki teksi. Memang kadang kadang dah belek dompet pun risau duit tak cukup. Terutama jika dalam bandar jarak dekat dan berlaku kesesakan.

3- Pemandu teksi tidak terikat dengan etika. Maknanya jika pemandu teksi buat salah, ia tidak memberi kesan kepada kelayakan untuk terus memandu. Selagi anda tak report, tak ada apa apa berlaku.

4- Biasa penumpang tidak tahu jarak terpendek untuk ke destanasi supaya dapat meminimumkan tambang. Ya lah, bukan semua jalan kita master. Ke mana teksi bawak, kita ikut jer.

5- Anda Perlu menyediakan tunai secukupnya atau duit kecil in case pemandu teksi tiada duit tukaran. Ini memang leceh sebab kita bukan boleh agak duit kecil dalam dompet kita.

6- Meter teksi boleh diubahsuai. Tapi dah 2015 masalah ni rasanya dah tak wujud kot. Lagipun banyak kes ubahsuai dah kantoi dengan penguatkuasa.

7- Ada segelintir pemandu teksi enggan menggunakan meter dalam situasi tertentu. Bukan semua tapi biasa pemandu buat bila kita keadaan terdesak.

8- Pemandu teksi reject destinasi tujuan jika tidak menguntungkan seperti traffic jam. Adoi macam mana nak buat, geram pun ada kan?

9- Tambang ikut kepala dalam kes joint rides (normally student)

So Sebab Kenapa Uber ni Lebih Baik:

1- Rider boleh request on demand. Maknanya bila anda dah siap siap bersolek, anda boleh terus request pemandu Uber sambil tonton Astro. Nanti Uber sampai depan rumah baru keluar. Bagus tak?

2- Bila anda buka aplikasi Uber, anda boleh lihat kedudukan terkini pemandu dan jumlah mereka. Bila request anda diterima, anda boleh lihat ia bergerak menghampiri anda. Anda tahu berapa lama lagi pemandu anda akan sampai (ETA) dan anda tahu jika dia sesat. hahaha.
 
3- Anda tahu tambang yang bakal dikenakan sebelum anda menggunakan khidmat tersebut. Boleh semak di sini untuk daerah Johor Bahru, KL dan Penang. Nak tahu bagaimana kadar tambang Uber dikira? Klik link. Kadar tambang adalah tetap dan tidak akan berubah kerana segalanya automatik. Peace of mind.
 
 




 

Cara Booking

Homestay Kuala Lumpur Sentul

Weekday (Isnin-Khamis) = RM250

Weekend (Jumaat-Ahad)= RM300

Cuti Umum/Sekolah = RM350

* Satu Malam bermaksud = jika booking 1hb, maka check-in ialah pada 1hb (selepas jam 2p.m) dan check-out pada 2hb (sebelum jam 12p.m).

Sila Bank-in Deposit ke Maybank 164258442407 Mohd Nizam Ali dan Whatsapp 012-6963590

Copyright © Homestay Kuala Lumpur Murah Designed by azhafizah.com